Over Yoga-Vitaal

"Als je écht aandacht besteed aan het leven ...
zal het leven tot bloei komen in jou.

Als je er geen aandacht aan besteed kan het verkeerd aflopen."

- Sadhguru

Yoga Vitaal is in 2019 opgericht door Deborah Heijligers, omdat ze gelooft dat echte kracht van binnen zit en dat deze kracht wordt aangesproken door aandacht te besteden aan het leven. En yoga is daarvoor één van de beste manieren. Door aan yoga te doen, heeft Deborah uit eigen ervaring meegemaakt, wordt je vitaler, omdat je je innerlijke kracht leert ontdekken en gebruiken.

Deborah was tot haar 35e gewoon een werkende moeder.

Maar toen begon het te kriebelen ...

"Hoe kan ik mijn leven meer zin geven?"

Ze begon met yoga op de sportschool in Maastricht. En al vrij snel wist ze het. "Dit is het! Dit wil ik de rest van mijn leven gaan doen!"
Yoga had haar gegrepen en dus greep Deborah yoga met beide handen aan. Al vrij snel deed ze 5 dagen per week verschillende vormen van yoga: yang yoga, yin yoga, hot yoga, noem maar op.


En toen op een dag dacht ze "Hey, wat nu als ik hier ook les in kan geven? Dat zou pas gaaf zijn!"

Na enig zoeken had ze een goede yoga opleiding gevonden. Helemaal in Rotterdam. Een jaar lang ging ze minstens één keer per maand een heel weekend naar Rotterdam om daar de Hot Yin Yang Yoga Teacher opleiding te volgen. En in juni 2019 op haar 39e was het zover: het diploma was een feit.

"Als ik het kan, kan iedereen het!

En dat klopt ook want yoga is letterlijk voor iedereen!"

Lijkt het alsof ik hier helemaal "zen" ben?
Knap hé!
Nou schijn bedriegt hoor!

Ik was altijd een behoorlijke stresskip en gelukkig heb ik dat aardig kunnen loslaten. Maar ik ben er nog lang niet. Ik leer nog iedere dag bij. Iedere yoga les die ik geef, iedere yoga les die ik volg, ik leer altijd iets bij.

En ik heb nog heel veel gepland staan om me verder te ontwikkelen, als yoga docent, maar ook als mens.

Het leven is één grote leerervaring!

>